אחד הגורמים העיקריים שמשפיע על הפוריות של האישה הוא הגיל. למרות שגם בגילים מאוחרים ניתן להיכנס להריון עדיין, חשוב להכיר את הסוגייה ולהיערך להתעברות והריון מעל גיל 35
בסביבות גיל 30, הפוריות של האישה מתחילה לרדת לאט. החל מגיל 35 מדובר בהליך מואץ שעלול פגוע ביכולת להיכנס להריון. כך גם מתגברים סיבוכי ההריון ככל שהאישה מתבגרת. אצל הגברים המצב קצת שונה, משום שהם ממשיכים לייצר זרע לאורך כל חייהם. יחד עם זאת, במצבים מסוימים עשויה כמות הזרע להצטמצם, התנועתיות להיחלש וכך גם יש השפעה של הפגיעה ביכולת להגיע לזקפה, האופיינית לגילים מאוחרים. בנוסף, גדל הסיכון למומים גנטיים בזרע דבר שיכול להוביל למומים בעובר ולהפלה.
מצד אחד מצב בריאותי מיטבי, אורח חיים נכון ופרמטרים נוספים להם את אחראית יכולים בהחלט להיטיב עם סיכוייך להיכנס להריון. יחד עם זאת, גילך ומצב הרחם והביציות הם בעלי השפעה מרבית על יכולתך להתעבר.
הכל אודות הביציות
אישה נולדת עם כל הביציות שיהיו לה במהלך חייה שמזדקנות יחד איתה. עם השנים מספר הביציות קטן ואיכותן נפגעת. גורם זה ועוד משפיעים על היכולת של האישה להיכנס להריון בכל גיל. ההערכות הן כי בתחילת שנות ה-20 הסיכויים להיכנס עומדים על כ-25% מדי חודש. בגיל 40, כבר מדובר על כ- 5%.
בנוסף, הביציות אצל נשים מבוגרות נוטות יותר להפרעות כרומוזומליות. אם הזרע מפרה ביצית מסוג זה, עלול הדבר להוביל למומים בעובר ולהפלה.
גיל 35 – פוריות ומהלך ההריון
לסיכום, הגיל הוא פקטור משמעותי שמשפיע מאוד על הפוריות. למרות הקדמה והשיטות החדשניות עדיין לעיתים אפשרויות הטיפול מוגבלות ולכן חשוב לפעמים להיערך להריון בגילים מאוחרים.
זה לא אומר שאת אמורה לשקול הריון בגילים צעירים אם אינך נשואה או שאת לא מוכנה ויחד עם זאת, לקראת גיל 35, כן מומלץ לעבור בדיקה גופנית ואבחון אצל רופא.ת נשים.
אם את כן מעוניינת בהריון ואת בת 35 או יותר, חשוב שתדעי שלאחר 6 חודשי ניסיונות במהלכם את מקיימת יחסי מין ללא שימוש באמצעי מניעה, מומלץ לפנות לרופא.ת הנשים שלך.
בנוסף, לאחר גיל 35 קיים סיכון גבוה יותר לסיבוכים הקשורים להריון שעלולים להוביל למומים בעובר, סיכום בריאותי לאישה וללידה מוקדמת או ניתוח קיסרי. כך גם הסיכון לאובדן הריון גבוה יותר, דבר הדורש לעיתים מעקב רפואי צמוד ואף שמירת הריון.
לקריאה נוספת, באתר הפריון הבא